Goodbye 2021, hello 2022 👋

Hallo iedereen! Wat was 2021 (opnieuw) een bewogen jaar, een jaar dat niemand had kunnen voorspellen. Gelukkig waren er ook lichtpuntjes, zoals de maandelijkse Bidon Collant boxen 😉 In de eerste plaats wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie geweldige enthousiasme.

Voor Bidon Collant was het eerste volledige jaar nu en dan een hobbelig parcours. Door late leveringen, verkeerde inschattingen van mijn kant en problemen bij de postbedrijven besef ik dat jullie soms een box ontvingen die niet aan de verwachtingen voldeed. Groei gaat gepaard met groeipijntjes. Toch ben ik trots dat Bidon Collant is kunnen blijven groeien en nog steeds een uitstekende klanttevredenheid heeft. Er werden meer dan 1000 boxen geplooid, gevuld en verstuurd dit jaar, wat op zich een enorm aantal is.

Uit 2021 heb ik geleerd. En uit deze lessen zullen enkele (10) wijzigingen voortvloeien die ingaan vanaf januari 2022.

Denk je nu al: amai wat een lange tekst, scroll dan naar onder voor de samenvatting 😁


Leveringen

Hoewel ik erg graag met ophaalpunten samenwerk, is de interesse hiervoor niet altijd even groot, daardoor zullen de ophaalpunten te Mechelen (Chamizo) en Leuven (Noir) verdwijnen. De ophaalpunten in Brugge, Gent, Oudenaarde en Antwerpen blijven wel bestaan, en daar zullen ze jullie ook in 2022 met open armen ontvangen. Echter, voor levering in een ophaalpunt zal nu ook een kost van 1 EUR/box aangerekend worden.

Daarnaast is de huidige verzendingskost voor levering aan huis niet langer houdbaar, dus zal die van 3 EUR/box stijgen naar 5 EUR/box.

De boxen

Bidon Collant blijft natuurlijk in de eerste plaats een subscription box voor wielerliefhebbers zoals jij! Om de kwaliteit en variatie van deze boxen te kunnen blijven garanderen, zal de maandelijkse prijs van het Kopman-abonnement stijgen naar 29 EUR/box excl. levering. Hierin waren twee keuzes mogelijk: ofwel afstappen van de garantie van een winkelwaarde van 50 EUR (wat eerlijk gezegd niet altijd gemakkelijk te volbrengen is) of een kleine prijsstijging (wat ik zelf heel erg moeilijk vind om te doen). Ik koos toch voor het laatste omdat Bidon Collant voor kwaliteit wil blijven staan en dit ook ruimte maakte voor de volgende wijziging in de werking van Bidon Collant:

De boxen vullen deed ik totnogtoe zelf, maar dit werd steeds moeilijker gezien de bijhorende stock en ruimte die nodig is en mijn werkplaats (lees: zolder en living) hiervoor niet geschikt is, ook met de nodige rugpijn als gevolg 😅. Daarom ben ik erg trots om voor het vullen van de boxen nu te gaan samenwerken met SOBO, een maatwerkbedrijf uit Brugge. 

Heb je dus een Kopman-abonnement met levering aan huis, betekent dit dus een prijsstijging van 4 EUR/maand. Dat is niet evident, dat besef ik maar al te goed. Maar het is absoluut noodzakelijk.

Een derde wijziging in de boxen is dat er geen mogelijkheid meer zal zijn om te kunnen kiezen tussen de magazines. Je kiest ofwel voor een box met magazine of een box zonder. Neem je een abonnement en kies je voor het magazine, dan ontvang je afwisselend per maand GRINTA! en Cycling. Het kunnen splitsen tussen GRINTA! en Cycling per maand zorgde voor onjuist gevulde boxen en een overstock aan magazines.

Tenslotte zullen er 11 boxen per jaar zijn i.p.v. 12, net als dit jaar zal er geen novemberbox zijn, maar de decemberbox wordt een dubbele box die dus een waarde van 100 EUR heeft.

Community

Community, het is tegenwoordig een veelgebruikt begrip en daarom heb ik er totnogtoe ook nog niet aan geraakt. Maar ik merk dat er binnen Bidon Collant wel een enthousiaste groep begint de bestaan. Ook voor de partners is een community interessant, lees: ze kunnen jullie via Bidon Collant leukere producten aanbieden. Daarom zal er een Facebook-groep gestart worden die openstaat voor elke wielerliefhebber en er ook onderling zal kunnen gecommuniceerd worden. Ook de website en Strava zullen intensiever gebruikt worden. Voor alle duidelijkheid: partners of andere bedrijven zullen in die groep geen reclame kunnen maken.

Een direct positief gevolg van deze community is dat alle Bidon Collant-leden (dit zijn de abonnees) permanente voordelen zullen hebben bij een groot deel van de partners. Hierover ontdek je snel meer!

De golden tickets worden golden challenges waarbij de challenge gesponsord wordt door één van de partners. Voltooi je de challenge, dan kan je een product van de partner van die maand winnen.

Samenvatting

  • Ophaalpunten Mechelen en Leuven verdwijnen
  • Levering bij een ophaalpunt zal 1 EUR/box kosten
  • Levering aan huis stijgt van 3 EUR naar 5 EUR per box
  • De prijs van een Kopman-abonnement stijgt van 27 EUR naar 29 EUR per maand
  • SOBO Brugge zal vanaf nu de boxen vullen
  • Geen splitsing meer tussen GRINTA! of Cycling
  • Community: er wordt een Facebook-groep opgericht
  • Community: leden zullen kunnen genieten van permanente voordelen bij partners
  • Community: golden tickets worden golden challenges
  • Er zullen 11 boxen per jaar zijn: de novemberbox verdwijnt maar net als dit jaar komt een dubbele decemberbox.

Als één van deze aanpassingen voor jou betekent dat je geen abonnee meer kan zijn bij Bidon Collant, of je bent net enthousiaster geworden, stuur me dan gerust een mailtje (thomas@bidoncollant.be). Abonnees die momenteel GRINTA! en/of Cycling ontvangen, zullen in de toekomst beide magazines ontvangen, wil je dit niet, stuur dan ook simpelweg een e-mail 😊 Abonnees die hun boxen lieten leveren bij Chamizo of Noir krijgen een mailtje met hun opties.

Zo, een hele boterham, maar zo zijn jullie op de hoogte van de plannen van Bidon Collant voor 2022 waar ik de afgelopen maanden achter de schermen heb aan gewerkt. Hopelijk kijken jullie even hard als mij uit naar 2022!

Fijn eindejaar! 🎄

Groeten,

Thomas