Goodbye 2020, hello 2021 👋

De voorbije drie maanden waren de eerste van Bidon Collant, en ze kunnen eigenlijk worden beschouwd als een grote test. En wat was het resultaat super! In totaal zijn er 225 boxen verkocht, er waren zelfs mensen die jaarabonnementen aankochten nog voordat er één box geleverd was. Dat was absoluut onverwacht. 🤯 Voor jullie overweldigend enthousiasme kan ik jullie niet genoeg bedanken. 🙏 

Ook de partners waarmee ik mag samenwerken zijn niet zomaar leveranciers, maar stuk voor stuk mensen die kwaliteit hoog in het vaandel dragen, graag hun passie delen en mee zijn met het verhaal dat Bidon Collant wil brengen. Het is geweldig om sterke Belgische merken te ontdekken en mee samen te werken, zowel lokale start-ups als gevestigde waarden. Daar ben ik oprecht trots op. 😇

Nu is het moment om een versnelling hoger te schakelen en om jullie te kunnen blijven verrassen, moet ik het in 2021 professioneler aanpakken. 🚀

Peloton 🚴

De focus van Bidon Collant, dat ben jij, de wielrenner, de fietsliefhebber. Omdat ik ons allemaal graag wil samenbrengen, zullen de activiteiten uitgebreid worden met gezamenlijke ritten en tevens een B2B-aanbod.

Nu al staan er leuke projecten in de stijgers voor het voorjaar van 2021, ik sta te popelen om die met jullie te delen! 😎

 

Prijs 💶

Bidon Collant heeft me nog geen euro opgebracht en hoewel financieel gewin niet mijn doel is, is het natuurlijk wel belangrijk om een financieel gezonde onderneming te zijn. Om kwaliteit te kunnen blijven garanderen is een prijsverhoging echt noodzakelijk. Een box wordt vanaf januari 2 EUR duurder, of minder goedkoop 😉, en het zullen ook ronde prijzen worden. Bidon Collant staat voor een transparante communicatie en prijzen die eindigen op eurocenten horen daar niet bij. Concreet kost vanaf januari een éénmalige Domestique box 33 EUR, een Kopman-abonnement 27 EUR per maand en een Superdomestique-abonnement 295 EUR.

Dit geldt ook voor de lopende Kopman-abonnementen. Je krijgt natuurlijk de kans om je abonnement op te zeggen als je niet bereid bent om 27 EUR per maand te betalen. Dat is jullie vrije keuze, absoluut no hard feelings, stuur hiervoor gewoon een mailtje naar thomas@bidoncollant.be.


Leveringen 📦

Velen zullen het gemerkt hebben: de leveringen deed ik zelf. Dat was erg leuk, zo kon ik direct in contact komen met jullie. Hoe charmant dat ook was, het is tevens erg tijdrovend. En daardoor onhoudbaar. Dus zal er samengewerkt worden met een koeriersbedrijf. Het grootste gevolg is dat levering aan huis niet meer gratis zal zijn, hier zal 4 EUR per levering per adres aangerekend worden. 

Ik wil jullie echter een gratis optie kunnen blijven aanbieden, in de vorm van pick-up locaties bij lokale cycling hubs. Denk aan fietscafés, fietswinkels, fietsmusea, enz. in jouw buurt. Dit geeft ook een extra dimensie aan het Bidon Collant-peloton en zo kunnen we samen lokale ondernemers ondersteunen. 👍 Daarenboven is deze leveringsoptie milieuvriendelijker dan levering aan huis, jij kan nl. dichtbij te voet, per fiets of met het openbaar vervoer om je box gaan. Deel gerust jouw favoriete cycling hub in de buurt, en wie weet staan die wel open om pick up-locatie te worden voor Bidon Collant. 😊 Momenteel zijn er al pick-up locaties in Gent, Antwerpen, Oudenaarde en Brugge.

Lopende abonnementen zullen automatisch overgaan op de pick-up levering, behalve als je instemt met betalende levering aan huis. Iedere abonnee krijgt hiervoor een e-mail, waarbij de prijswijzigingen nog eens worden toegelicht en je je keuze kan maken.

 

Milieu 🌍

Ik ben me er van bewust dat Bidon Collant veel karton de wereld in stuurt. Daarom wordt gekeken om bij de Superdomestiques (jaarabonnees) herbruikbare dozen te gaan gebruiken. Er zal ook aan formule gedacht worden om dit aan de Kopman-abonnees te kunnen aanbieden. De gewone kartonnen dozen mogen ook steeds teruggebracht worden bij de cycling hubs zodat deze kunnen gerecupereerd worden.


Feedback 😍

Ik houd van feedback en dit blijft één van de steunpilaren van Bidon Collant. Bidon Collant wil jullie elke maand blijven verrassen met kwaliteit en variatie. Dat start bij mezelf, de eerste check is steeds: “Zou ik dit zelf graag krijgen?”. Maar jullie zijn mijn belangrijkste klankbord, daarom stel ik alle feedback altijd zeer op prijs, de positieve en de negatieve. 📊 Uit beide kan je leren en actie ondernemen. Zo was het één van de abonnees die me op het gebruik van herbruikbare dozen wees. De flyer die werd toegevoegd met een woordje uitleg over de inhoud van de box was ook een gevolg van jullie feedback op de oktoberbox.

Dit zijn de 5 onderwerpen die ik met jullie wou bespreken. 
Vragen? Shoot! Ik ben altijd bereikbaar via thomas@bidoncollant.be!

Tot snel
Fijne feesten 🌟

Thomas
Wegkapitein Bidon Collant

Nederlands nl